25 Ocak 2016 Pazartesi

Tenekede Tavuk Lezzeti


Bağımızda, bahçemizde, kısacası bir açık hava ortamında sizlere hiç tatmadığınız apayrı bir lezzet anlatacağım. Tenekede Tavuk!

Evet belki bunu deneyeniniz tam kıvamında pişirip yiyeniniz olabilir ancak Tenekede Tavuk Aparatı ürünü ile hem tavuğun yağı boşa gitmiyor ve yağında lezzetli sebze kebapları yada pilavlar yapabiliyorsunuz, hem de Cam Kapağı sayesinde tavuğun pişme durumunu takip edebiliyor ve tam kıvamında pişiriyorsunuz. Bunun için ilk yapmanız gereken bir tenekede tavuk aparatı sahibi olmak.

Bu aparata göz atmak ve sipariş vermek için:

Tenekede Tavuk Tarifi!

Öncelikle sipariş ettiğiniz tenekeyi toprağa 1-2 cm girecek şekilde yerleştiriyoruz. Sonrasında toprak ile etrafını kapatıp sulayarak toprağın çamurlaşmasını sağlıyoruz ki alttan alev girmesin ve hava da almasın. Sonrasında Teneke tavuk aparatının tabak kısmına sebzelerimizi yerleştiriyoruz ve biraz da su ekliyoruz ki kurumasın (patlıcan, patates, sarmısak, domates, biber vb. isteğe göre). Sivri kısmına bütün tavuğumuzu yerleştiriyoruz. (Dilerseniz kuzu kol yerleştirip kuzu kebap da yapabilirsiniz :)


Daha sonra tavuğu tenekenin tam ortasına oturtuyoruz. Etrafında hafif hafif boyu fazla yüksek olmayacak şekilde ateş yakıyoruz. Genelde ateş köze yakın olmalıdır. Yoksa yüksek alevde tavuğumuzun dışı yanar içi çiğ kalır. Acele etmiyoruz yavaş yavaş közlüyoruz ve cam kapağımızdan tavuğumuzun pişme durumunu takip ediyoruz.

Pişme süresi normal ölçülerde bir tavuk için yaklaşık 50 dk ile 70 dk arasındadır.



Sonrasında tavuğumuzu afiyetle yiyebiliriz :)


Hiç yorum yok:

Yorum Gönder