Tokat Kebabı yapmamız için öncelikle ihtiyacımız olan Tokat Kebabı Mangalı'dır.
Tokat Kebabı Mangalı'nı temin etmek için;
Tokat Kebabı Mangalı'nı temin etmek için;
Bu mangalda ateş yakma bölmeleri, alt çekmecesi, iki adet bacası ve şişlerin yerleştirileceği bölümler mevcuttur. Şiş sırası zevkinize göre değişmekle birlikte şişlere genellikle kuyruk yağı, kuşbaşı et, patlıcan, patates, diş sarımsak, biber ve domates dizebilirsiniz.
Şişleri dizip asma aparatına yerleştirdikten sonra kebap ocağını iki tarafından odunla ateşe veriyoruz. Yalnızca odun yakarsanız kömür kokusu sinmez ve yemeğiniz daha lezzetli olur. Sonrasında alt çekmecesine de bulguru koyuyoruz ve yaklaşık 2 su bardağı suyu döküp çekmeceyi yerine yerleştiriyoruz ve üst kapağını da kapatıyoruz. Arada pişme durumunu üstündeki kapağa açarak kontrol ediyoruz.
İçeriğinde kuyruk yağı ve sebzelerin suyu bulgura akıyor ve pilavımıza ayrı bir lezzet veriyor. Pişme durumunu iki taraflı takip ediyoruz ve çok yanan yerden bacayı çıkarıyoruz ki alev biraz azalsın ve az pişen yer de pişsin bu sayede dengeli bir pişme sağlansın.
Son olarak ise pilav ve şişler pişti ise pilavı çıkartıyoruz geniş bir tabağa döküyoruz üzerine de şişleri sıyırıyoruz. Yanına da salata yoğurt ne varsa.
Afiyet olsun :)
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder